Дуо на Франкфурт напуска тима
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" ще се разделят с Даичи Камада и Еван Ндика

Ръководството на Айнтрахт Франкфурт официално се е примирило с напускането на бранителя Еван Ндика, както и на нападателя Даичи Камада, съобщава Флориан Плетенберг. Най-лошото за немския клуб е, че и двамата футболисти ще напуснат тима като свободни агенти.

Даичи Камада пристигна във Франкфурт през 2017 година от япоснкия Саган Тосу. Нападателят бе отдаден само веднъж под наем, в белгийския Сейнт Трюиден, преди да се завърне в Германия и да се превърне в основна фигура за Айнтрахт. През настоящия сезон Камада има 7 попадения в 26 мача в Бундеслигата. Интерес към японския стрелец проявява Борусия Дортмунд.

Еван Ндика също успя да се наложи във Франкфурт. Той бе привлечен от френския Оксер в началото на сезон 2018/19 за едва 5.5 милиона евро. Смята се, че към Ндика проявяват интерес тимове от Висшата лига, сред които са Арсенал и Ливърпул.

Фаворит за заместник на Ндика в Айнтрахт е гръцкият бранител на Щутгарт Константинос Мавропанос. Преди да премине в Бундеслигата Мавропанос бе собственост на Арсенал, но така и не успя да се наложи на “Емирейтс” и бе постоянно отдаван под наем.

Ръководството на Айнтрахт може да бъде много разочаровано, че няма да получи никакви средства от трансферите на Камада и Ндика. Общата стойност на двамата е 62 милиона евро, според Transfermarkt.