Два гола на Суарес не бяха достатъчни на Барселона за успех срещу Селта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Селта и Барселона завършиха наравно 2:2 в мач от 32-рия кръг на испанската “Ла Лига”. Двете попадения за “каталунците” реализира Луис Суарес, а точни за домакините бяха Фьодор Смолов и Яго Аспас.

Първият шанс за гол в двубоя бе на сметката на гостите като в 5-ата минута Жерар Пике нацели напречната греда, след като засече центриране от корнер. Селта отговори с опасна атака две минути по-късно, при която Смолов не успя да нанесе добър удар.

В 17-ата минута Лионел Меси пусна чудесен пас към крайния бранител Нелсон Семедо, който пробва подаване, но не успя да намери Луис Суарес. В 20-ата минута Барселона получи пряк свободен удар на чудесна позиция. За изненада на мнозина, Лионел Меси не стреля директно от фаула и центрира в наказателното поле, където Луис Суарес вкара с глава за 0:1.

Малко след това вратарят на гостите Тер Стеген допусна грешка, но Смолов не успя да се възползва от подаръка на немския страж. В 24-ата минута домакините имаха добър шанс за гол, но Марк-Андре тер Стеген се прояви страхотно при удар на Брайс Мендес като топката се отклони и в гредата за късмет на “каталунците”.

В 36-ата минута Меси подаде по отличен начин към Ансу Фати, а младокът стреля веднага и вратарят на домакините трябваше да се намесва решително. В 43-ата минута Селта имаше отличен шанс за добра контра-атака, но Яго Аспас не успя да продължи нападението по най-добрия начин.

Селта започна по-добре второто полувреме и след пет минути игра стигна до изравнителен гол. Окай пусна страхотен пас за Смолов, за когото не бе проблем от близка дистанция да вкара за 1:1.

Барселона приложи натиск след изравнителното попадение и в 52-рата минута Меси комбинира с Видал, но защитник на съперника се намеси чудесно. В 67-ата минута по-добрата игра на “каталунците” даде резултат и Луис Суарес се възползва от суматоха в защитата на домакините и вкара втория си гол за 1:2, а с втора асистенция се отличи Лионел Меси.

В 80-ата минута Нолито имаше добър шанс за изравнително попадение, но ударът му бе спасен от Тер Стеген. Седем минути по-късно Селта възстанови равенството с чудесен гол на Яго Аспас от пряк свободен удар. Жерар Пике фаулира Рафиня в близост до вратата на “каталунците”, а от отсъдения фаул Аспас не остави шансове на Тер Стеген – 2:2.

В малкото оставащо време тимът на Барселона не успя да вкара трети гол и се размина с трите точки на “Естадио Балаидос”. Все пак Барса излезе начело в класирането, но има само една точка аванс пред Реал Мадрид, който е с мач по-малко. Тимът на Селта пък събра 34 точки в своя актив и е на 16-ата позиция.