Два мача в Лондон закриват годината във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тотнъм и Арсенал ще преследват победи съответно срещу Борнемут и Фулъм

Днес ще се изиграят два двубоя от Висшата лига, с които ще бъде закрита 2023 г. В Лондон отборите на Тотнъм и Борнемут се срещат от 16:00 ч., като в същото време Арсенал гостува на градския съперник Фулъм.

Тотнъм е фаворит за победата срещу Борнемут според букмейкърите, но ще има сериозни трудности срещу намиращия се в страхотна форма съперник. “Черешките” са в серия от 4 поредни успеха и записаха шест победи в изминалите седем двубоя в лигата. За този период те победиха Нюкасъл, Ман Юнайтед и отбори от долната половина на класирането. Що се отнася до Тотнъм, тимът бе в серия от 3 поредни победи преди загубата с 2:4 от Брайтън в средата на седмицата. “Шпорите” са пети в класирането и ще се стремят с победа да затвърдят позицията си, тъй като имат 3 точки повече пред шестия Уест Хем.

Арсенал се отправя към “Крейвън Котидж” с възможността да изелзе начело в класирането на Висшата лига. “Топчиите” са 4-ти в класирането в момента, но на два пункта от лидерите Астън Вила и Ливърпул. Арсенал е без успех в изминалите си две срещи в първенството, като в миналия кръг загуби с 0:2 от Уест Хем у дома. Тимът на Фулъм пък нареди три поредни загуби в лигата, дошли след победите с 5:0 над Уест Хем и Нотингам. Тимът на Марко Силва е доста непостоянен и е аутсайдер в предстоящия мач с Арсенал в последния ден на 2023 г.