Две опции пред Левски – солена глоба или изваждане от евротурнирите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира какви евентуални биха последиците за Сините, в случай че клубът не е изряден към УЕФА с дата 31 юли.

Последният ден от този месец е денят, в който от “Герена” трябва да информират УЕФА по две декларации.

Едната е дали към 30 юни 2020 година Левски има задължения към персонал (футболисти и служители), други клубове или държавата, което включва данъци и осигуровки върху изплатените възнаграждения.

Втората пък касае датата 31 юли за същите задължения и обхваща едномесечната отсрочка, дадена от УЕФА на всички клубове, за да погасят задълженията по първата декларация заради пандемията от CОVID-19.

“Макар че работим всекидневно и имаме някакъв напредък, не очаквам до петък да сме напълно изрядни,” коментира Колев.

“Конкретно наказание няма да има в петък. Тепърва УЕФА предстои да се произнася, което ще се случи през август или септември.

“Възможните санкции са глоба и изваждане от европейските турнири за един или два сезона, като обаче последното е обезпечителна мярка. Отново ще получим срок да извършим дължимите плащания, преди тя да влезе в сила.

“Разчитаме да продадем поне двама футболисти и с това да решим проблемите с УЕФА през август или най-късно септември, като най-голяма вероятност е трансферираните играчи да са Робърта и Паулиньо към които има най-голям интерес”, допълни шефът на “сините”.

Плюс за Левски е фактът, че от УЕФА решиха през 2020 година да не прилатат стандартните критерии за финансов феърплей и на практика той няма да бъде пречка за участие в европейските турнири.

Това означава, че от значение ще бъде единствено дали Левски дължи пари за заплати, данъци или на други клубове към края на годината.