Двоен олимпийски шампион сред атакувалите Капитолия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клийт Келър беше част от знаменитата плувна щафета на САЩ

Двукратният олимпийски шампион в плуването Клийт Келър е бил разпознат на кадри от атаката срещу Капитолия в американската столица Вашингтон миналата сряда.

38-годишният Келър, който бе част от непобедимата щафета на САЩ Олимпийските игри в Атина през 2004 г и в Пекин четири години по-късно, когато спечели златото на 4×200 м, е бил идентифициран на фотоси и видеозаписи, въпреки че е с брада и променен от времето в басейна.

Двоен олимпийски шампион сред атакувалите Капитолия 1

Високият ръст на плувеца, (198 см) който бе съотборник на именитите Майкъл Фелпс, Райън Лохте и Питър Вандеркей в четворката на Щатите, както и фактът, че е облечен в яке на американския олимпийски отбор от Пекин 2008, са спомогнали за разпознаването му.

Американските медии обаче уточняват, че не се вижда Келър да извършва вандалски актове или да проявява агресия по време на появата си в обсега на камерите.

Часове след атаката, плувецът е деактивирал профилите си в социалните мрежи, в които в последните месеци има немалко публикации в подкрепа на Доналд Тръмп. От фирмата, за която работи, са потвърдили, че през миналата седмица Клийт е взел тридневен отпуск.

След края на кариерата си, Келър е съпътстван от неприятности. През 2014 година се развежда и губи право да вижда децата си, остава без работа и временно е без постоянен адрес в Щатите, пътувайки из страната.

Докаран е до фалит, но успява да се възстанови и през 2018-а започва работа като брокер на недвижими имоти в Колорадо Спрингс, където е и до днес.