google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещата ще бъде излъчена рано сутринта в неделя

Очакваният с огромен интерес дуел между две от големите фигури в историята на бокса – Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши, ще бъде излъчен на живо и в родния ефир.

Двамата ще излязат за първи път един срещу друг в грандиoзно шоу в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис в битка, която ще започне в 4.00 сутринта на 29 ноември, неделя, и ще бъде предавана по MAX Sport 2.

Битката между двете суперзвезди ще се състои в осем рунда от по две минути. С организацията на мача, който ще бъде заснет от 21 камери, са ангажирани над 300 човека.

Любопитно е, че няма да има странични съдии, а освен това ще се ползват малко по-големи ръкавици от обичайното. Организаторите също включиха забрана за нокаут, имайки предвид напредналата възраст на опонентите.

Междувременно 54-годишният Тайсън се похвали, че боят е счупил рекорда за абонамент за платено излъчване.

„Цифрите не лъжат. Хейтърите са бесни, че не могат да постигнат такива резултати. Рой, дано да си готов“, написа Железния Майк в социалните мрежи.

Според информациите Тайсън ще прибере 10 милиона долара, а Джоунс – около 3 милиона.

Странните правила изумиха шефа на UFC Дейна Уайт, който ги нарече неприложими.

„Как така? Няма нокаут? И как точно ще успеят да ги накарат да спазват това правило? Това няма да стане. Искам да заложа, че няма да стане. Мога ли да го направя някъде?”, коментира Уайт.

Легендарният Джордж Форман пък предупреди съперниците да внимават.

„Бих им казал, че този мач е доста опасен, но кой може да ги спре? Те няма да слушат“, каза Форман и дори спомена великия Мохамед Али. „Али не беше като нас. Той даде живота си за бокса. Аз не бих го направил“, добави Джордж Форман.