Дяков разкрил пред Жеков футболните умения на Дерменджиев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Носителят на “Златната обувка” Петър Жеков засипа с критики случващото се в националния отбор, както и начина, по който той се ръководи.

Най-добрият реализатор в елитния ни ешелон (253 гола) разкри и за любопитен разговор със Светослав Дяков.

“Веднъж си говорих с Дяков от Лудогорец за Дерменджиев,” разкри бившият голмайстор на Берое и ЦСКА. “Питах го: “Той включва ли се в тренировки, показва ли ви нещо?” А Дяков се смее и ми вика: “Бат Петьо, той ако ритне топката, ще вземе да си счупи някой пръст”… Щях да падна от стола.

“А Стоичков казва, че Дерменджиев бил страхотен играч и треньор. Той ги пунтира, а те не могат да се усетят. Вече не знам кой може да стане треньор, те всички се изредиха. Трагедията е голяма”.

Жеков не спести суровата истина и за играчите.

“Нито треньор имаме, нито футболисти,” заяви той. “На Унгария вкарахме един случаен гол, те си правеха майтап с нас. Просто в момента нямаме качествени футболисти и няма как да направим силен национален отбор.

“Може би след 7-8 години нещо ще стане. Но трябва преди това по-младите футболисти да излязат да играят в чужбина – в Германия Англия, Испания. Тогава да видим какъв отбор ще има.

“А не да картотекираме на Лудогорец бразилците, че били пет години в България. Какво искаме? Сега обясняват след мач: ама ние бяхме по-добри, ама ако беше станало това…

“Тя и баба ми ако беше с краката нагоре, щеше да е спестовна касичка, ама не е. Ето, Десподов от Италия стигна до Разград. Поне в София да се беше върнал.”