Добави коментар

Носителят на „Златната обувка“ Петър Жеков засипа с критики случващото се в националния отбор, както и начина, по който той се ръководи.

Най-добрият реализатор в елитния ни ешелон (253 гола) разкри и за любопитен разговор със Светослав Дяков.

„Веднъж си говорих с Дяков от Лудогорец за Дерменджиев,“ разкри бившият голмайстор на Берое и ЦСКА. „Питах го: „Той включва ли се в тренировки, показва ли ви нещо?“ А Дяков се смее и ми вика: „Бат Петьо, той ако ритне топката, ще вземе да си счупи някой пръст“… Щях да падна от стола.

„А Стоичков казва, че Дерменджиев бил страхотен играч и треньор. Той ги пунтира, а те не могат да се усетят. Вече не знам кой може да стане треньор, те всички се изредиха. Трагедията е голяма“.

Жеков не спести суровата истина и за играчите.

„Нито треньор имаме, нито футболисти,“ заяви той. „На Унгария вкарахме един случаен гол, те си правеха майтап с нас. Просто в момента нямаме качествени футболисти и няма как да направим силен национален отбор.

„Може би след 7-8 години нещо ще стане. Но трябва преди това по-младите футболисти да излязат да играят в чужбина – в Германия Англия, Испания. Тогава да видим какъв отбор ще има.

„А не да картотекираме на Лудогорец бразилците, че били пет години в България. Какво искаме? Сега обясняват след мач: ама ние бяхме по-добри, ама ако беше станало това…

„Тя и баба ми ако беше с краката нагоре, щеше да е спестовна касичка, ама не е. Ето, Десподов от Италия стигна до Разград. Поне в София да се беше върнал.“

Добави коментар
Гласувай: