Джани Инфантино с писмо до БФС за кончината на Георги Димитров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Думите са изключително слаби, за да изразят тъгата, която изпитваме от тази загуба.", заявява президентът на ФИФА

Президентът на ФИФА Джани Инфантино е изпратил съболезнователен адрес до настоящия президент на БФС Михаил Касабов по повод смъртта на Гоерги Димитров-Джеки.

Ето какво гласи то:

“Скъпи г-н президент,

Бих искал да отправя най-искрените и сърдечни съболезнования за кончината на бившия национален състезател Георги Димитров. Думите са изключително слаби, за да изразят тъгата, която изпитваме от тази загуба.

По време на състезателната си кариера Георги записа 77 мача за България между 1978-а и 1988-а, като носеше и капитанската лента на отбора на световното първенство в Мексико през 1986-а. На клубно ниво пък ще бъде запомнен с успехите си за ЦСКА, Берое, Славия и Сент Етиен.

Легенда на ЦСКА и на българския футбол, избран за номер едно в страната през 1985-а, той бе дълбоко уважавана и обичана личност, а заветът и успехите му, но най-вече лидерския му характер, лоялността му и личните му качества никога няма да бъдат забравени. Той със сигурност ще ни липсва.

От името на международното футболно семейство бих желал да изкажа съболезнования на Българския футболен съюз, както и на семейството, приятелите и близките на Георги. Мислите ни са с вас.

Надявам се спомените и думите на подкрепа да ви донесат поне малко успокоение в този труден момент.

Искрено Ваш,

Джани Инфантино”.