Джентълменът Биелса: “Основната заслуга е на играчите!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на завърналия се в Премиър Лийг след 16-годишно отсъствие Лийдс Марсело Биелса  за пореден път демонстрира, че изповядва ценностите, присъщи на най-големите джентълмени в играта.

Аржентинският специалист, радващ се на изключителна почит сред привържениците на клуба от Йоркшър, остана равнодушен към купищата суперлативи, с които бе засипан след спечелената титла в Чемпиъншип.

Вместо това Биелса отдаде дължимото на своите възпитаници.

“Работя във футбола от 30 години и една титла не променя много,” коментира бившият наставник на Аржентина и Чили.

“Аз съм признат в Лийдс за свършената работа, но честно казано мисля, че не е водещ капацитета или умението на моето ръководство за промоцията, а в основата е поведението на нашите играчи.”

Промоцията буквално взриви Лийдс като градът бе залят от десетки хиляди празнуващи хора, които не се съобразиха с призивите на полицията да останат вкъщи или поне да спазват социална дистанция заради върлуващата пандемия.

Биелса пък беше овековечен, след като една от улиците в града вече бе кръстена на негово име. В събота пасажът, свързваща търговския център “Тринити Лийдс” и “Комършъл Стрийт” в центъра на града бе наречен “Марсело Биелса Уей”.

Договорът на Биелса с Лийдс изтича в края на сезона, но и тази тема не успя да накара южноамериканецът да наруши присъщата му линия на поведение.

“Не искам да поставям фокуса върху мен,” заяви Биелса. “Мисля, че всичко, което е свързано с мен, в момента не трябва да се обсъжда. Това, което ме радва, е фактът, че направих този проект с тази група играчи за две години.”