Кръстиха улица в центъра на Лийдс на Марсело Биелса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аржентинският мениджър Марсело Биелса, който изведе Лийдс до шампионската титла в Чемпиъншип и така жадуваното завръщане в Премиър Лийг, беше овековечен в Йоркшър, след като една от улиците в града бе кръстена на негово име.

Южноамериканецът, който във вторник навършва 65 години е боготворен от феновете на Юнайтед заради отдадеността си към каузата на трикратния първенец на Англия.

От днес в чест на Професора пасажът, свързваща търговския център “Тринити Лийдс” и “Комършъл Стрийт” в центъра на града ще се нарича “Марсело Биелса Уей”.

Кръстиха улица в центъра на Лийдс на Марсело Биелса 1

Самият търговски център пък обяви, че до края на месеца ще се нарича “Тринити Лийдс Юнайтед”, за да почете подобаващо чаканата 16 години промоция.

Директорът на центъра Дейвид Мадисън коментира: “Това е един фантастичен момент за града и ние сме изключително радостни, че можем да се включим в празненствата по случай завръщането на Лийдс Юнайтед във Висшата лига.

“Скоростта, с която мениджърът преобърна съдбата на този тим и начинът, по който го направи – Дъ Биелса Уей (б. р – начинът на Биелса), заслужават само аплодисменти и ние сме развълнувани от възможността да преименуваме улицата на “Марсело Биелса Уей”.

“Смяната на името ще напомня на феновете, а и на гостите от родната му Аржентина за невероятното постижение на отбора!”

Още снощи Лийдс изпадна в еуфория, след като основният конкурент на тима – Уест Бромич, загуби с 2:1 от Хъдърсфийлд.

Биелса е бивш селекционер на националните отбори на Аржентина и Чили, а освен това е водил испанските Еспаньол и Атлетик Билбао, френските Олимпик Марсилия и Лил, както и италианския Лацио.