Джокович с нова огромна крачка към историческото постижение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбинът надви с 3:2 Александър Зверев и е на една победа от Календарен Голям шлем

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович победи след петсетова драма Александър Зверев на 1/2-финалите в US Open.

Ноле имаше нужда от 3 часа и 35 минути, за да стигне до победата, която му дава шанса в неделя да постигне исторически Календарен Голям шлем, печелейки всички четири големи турнира през сезона.

Джокович започна агресивно и диктуваше темпото, но допускаше доста грешки, като първият сет вървеше гейм за гейм до 4:4, когато Зверев постигна първия пробив в мача след двойна грешка на сърбина. Зверев взе подаването си и поведе в мача. Във втория сет Ноле поведе с 3:0, а до края на частта задържа аванса си, за да изравни.


Третият сет беше истинска тактическа битка. И двамата тенисисти удържаха подаванията си, като Ноле изпитваше повече трудности от Зверев. Сърбинът спаси три точки за пробив и доведе резултата до 5:4. Десетият гейм в този сет се оказа маратонски, като се стигна до 53 размени на удари. Зверев спаси два сетбола, но в крайна сметка отстъпи частта след 50 минути. Германецът стартира много мотивирано четвъртия сет, като постигна пробив в третия гейм и удържа аванса си до края. Така се стигна до изравняване в сетовете.

В решителния пети сет Джокович стигна до ранен пробив и набързо поведе с 3:0. След това той отново проби подаването на Зверев и поведе с 5:0, за да спечели частта с 6:2, за категоричен успех в последната част.


В неделя Ноле излиза срещу Даниил Медведев в битка за трофея в Ню Йорк.