Джокович се справи със Зверев и е на девети полуфинал в Мелбърн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният номер 1 победи Александър Зверев с 3:1 сета

Новак Джокович записа успех с 3:1 сета (6:7, 6:2, 6:4, 7:6) срещу седмия в световната ранглиста Александър Зверев на турнира Australian Open. Сърбинът загуби първия сет, но направи страхотен обрат срещу много корав съперник и се класира за девети път на полуфиналите в Мелбърн, където ще се изправи срещу Аслан Карацев, който тази сутрин победи Григор Димитров с 3:1 сета.

Александър Зверев започна мача с пробив и имаше аванс до заключителните мигове на първия сет. В десетия гейм германецът пропусна сет бол на собствен сервис, а Джокович успя да осъществи пробив, за да изравни за 5:5 гейма. Първата част предложи тайбрек, в който Зверев спечели с 8:6 точки.

Във втория сет световният номер 1 вдигна нивото. Джокович направи два пробива на старта на втората част и бързо дръпна с 4:0 гейма, след което затвори сета с 6:2 в своя полза. В третата част сърбинът показа невероятен характер. Ноле изоставаше с 0:3 в началото, а при 2:4 успя да върне пробива. След това Джокович не даде гейм на съперника и записа успех в третия сет с 6:4.

Четвъртият сет на двубоя бе много оспорван. Саша Зверев направи пробив още във втория гейм и имаше аванс от 3:0. Джокович обаче напипа най-добрия си игрови ритъм и записа три поредни гейма на сметката си, за да възстанови равенството. До края на сета нов пробив нямаше, а в тайбрека световният номер 1 спечели с 8:6 точки и затвори мача с 3:1 сета в своя полза.