Джокович срещу Надал е финалът на Ролан Гарос 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Световният номер 1 Новак Джокович записа успех с 3:2 сета срещу Стефанос Циципас на 1/2-финалите на Ролан Гарос в мача на турнира до момента, който продължи над 4 часа. Сърбинът се класира на финала в Париж, където ще се изправи срещу Рафаел Надал, който по-рано днес надигра Диего Шварцман с 3:0 сета.

Джокович и Циципас изиграха феноменален двубой на корт “Филип Шатрие”. След като световният номер 1 имаше аванс от два сета, то никой не очакваше Циципас да се върне в мача и дори да вкара двубоя в пети сет, като в даден момент изглеждаше така сякаш е взел надмощие на корта и е по-близо до класиране на финала.

На старта на мача Джокович започна с труден сервис гейм, като спаси четири точки за пробив, но все пак спечели подаването си. Сърбинът реализира пробив още във втория гейм, за да има комфортна преднина, която му позволи да спечели сета с 6:3.

Във втория сет Джокович се развихри в средата на частта, когато направи два пробива. При 3:2 той проби подаването на Циципас и поведе с 4:2, след което не даде гейм на съперника, за да поведе с 2:0 сета.

Шоуто на централния корт “Филип Шатрие” тепърва предстоеше. В третия сет нямаше пробиви до деветия гейм, когато Джокович проби за 5:4. Следващият гейм бе много драматичен, като сърбинът пропусна мач бол, а в крайна сметка Циципас успя да пробие и да изравни на 5:5 Световният номер 6 поведе в сета, след като взе подаването си, а в 12-ия гейм направи решителен пробив, за да спечели сета със 7:5.

Четвъртият сет предложи невероятен тенис, като двамата състезатели бяха феноменални. Циципас проби за 2:0 на старта, но Джокович бързо върна пробива. В сервис геймовете на двамата имаше доста точки за пробив, но до десетия гейм нямаше пробиви. Тогава Циципас реализира първия си сет бол на сервиса на съперника и спечели частта с 6:4, с което изравни – 2:2 сета.

В решителния пети сет обаче си пролича кой е номер 1 в света и има куп трофеи от Големия шлем. Джокович направи цели три пробива и не остави шансове на своя опонент, записвайки победа с 6:1 в сет номер 5, с което взе и мача с 3:2 сета.

В неделя сърбинът ще играе с Рафаел Надал, който записа чист успех срещу Диего Шварцман в първия полуфинал. Испанецът ще претендира за рекордна 13-а титла от Ролан Гарос, като до момента е играл 12 финала и е спечелил всеки от тях. Джокович пък има само един трофей от Ролан Гарос, спечелен през 2016-та година. Това ще бъде финал номер 27 за сърбина в турнирите от Големия шлем, като до момента Ноле има 17 титли.