Джокович за Гришо: Той не успява да реализира потенциала си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът от Мастърса в Рим – Новак Джокович, коментира състоянието на тениса в момента и говори по-специално за тенисистите, които са на около 30 години, сред които е и Григор Димитров. Световният №1 от Сърбия трябваше да отговори на въпрос дали не смята поколението на тези тенисисти за загубено.

“Наистина ми е трудно да го кажа, но вероятно е така. Уважавам тенисисти като Димитров, Иснър и Андерсън, но разбирам какво имате предвид.”

“През последните 10-15 години “Голямата тройка” печели 90% от титлите в Шлема. Но това е характерно за всеки спорт. Да вземем за пример тенисист като Стан Вавринка, който завоюва 3 титли от Шлема и заслужава по-често да се говори за него, но това не се случва. Такава е практиката на медиите и на феновете”, заяви Ноле.

“Всички имаме желание младата, свежа кръв да се намеси и да записва победи над нас, големите имена. Потвърждавам – съгласен съм с мнението ви. За Димитров обаче не може да се каже, че не е успешен, защото винаги е бил близо до топ 10, достигна до №3 в света. Но той не успява да реализира своя потенциал, защото истината е, че може повече. Говоря най-вече по отношение на представянето му в Големия шлем”, отбеляза Новак Джокович.