Джон Джоунс за Нгану: Мина ли първия рунд ще спечеля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

През последните месеци в средите на смесените бойни изкуства все по-отчетливо се дискутира възможността за двубой между шампиона в полутежка категория на UFC Джон Джоунс и страховития нокаутьор от тежката дивизия Франсис Нгану. До категорична подкрепа от организацията за двубой между двамата така и не се стигна и поне на този етап няма потвърждение за този мач, от която и да е страна. Голям проблем в организирането му ще се окаже финансовата страна, защото Джоунс обяви, че има сериозни изисквания към нея.

Независимо от това шампионът в полутежка категория не пропусна да подхване темата, като в скорошен пост обясни каква тактика би избрал срещу силния камерунец. Според Боунс рисковете Нгану да го нокаутира съществуват, но правилната стратегия би могла да му измъкне мача, ако издържи критичния първи рунд от двубоя.

“При Франсис Нгану нещата са много прости. Приемаш възможно най-лошия вариант, който е че той може да те нокаутира и да ти счупи някоя лицева кост. Това е най-лошото. Когато приемеш това, нещата стават лесни. Ако не успее да те нокаутира и да ти счупи лицето – бърз си, умен си, имаш брадичка, имаш добри движения с главата, можеш да се бориш. Има много начини, по които да изиграеш срещата. Затова аз си мисля за най-лошия сценарий, за да свикна и да не ми прави впечатление. Когато това стане ще съм готов да изляза срещу него. Франсис Нгану несъмнено е опасен. Вярвам, че има шанс да ме нокаутира. Но ако не успее, ще взема битката. Трябва само да мина през първия рунд и ще спечеля двубоя.”

Наистина ли Боунс ще успее да устои на силните ударни комбинации на Нгану? При последния си двубой Франсис нокаутира тежко Розенструик при тежките. Джоунс от своя страна защити колана си след победа със съдийско решение. Дали борбата на Джон би могла да му бъде от полза и да видим сблъсъкът на титани в смесените бойни изкуства?  И още нещо – ако битката се осъществи в тежка категори, как килограмите ще се отразят на Джон? Все въпроси, чийто отговор ще търсим чак след като от UFC дадат зелена светлина за боя и задоволят претенциите на бойците относно техните финансови условия.