Джошуа готов да се бие срещу всеки за обединяване на титлите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борбата за надмощие между различните боксови организации принуди щаба на Антъни Джошуа отвъд битка с настоящия носител на пояса във версия WBC – единственият, който не е негово притежание, Тайсън Фюри.

За постигането на тази цел британецът трябва да се справи първо с Кубрат Пулев, срещу когото ще защитава титлите си на на IBF, WBO и WBA, а “Циганския крал” да спечели третия си двубой срещу Дионтей Уайлдър.

Сега обаче Еди Хърн, Ей Джей и компания гледат в по-различна посока. Маститият промоутър Хърн обяви, че клиентът му е готов да се изправи срещу когото и да било, за да прибави и последната липсваща му титла към колекцията си.

Като гледаме голямата картина, Джошуа иска титлата на WBC,” коментира Хърн. “Никога не се е притеснявал дали ще е срещу Уайлдър или Фюри. Който и да спечели пояса, Джошуа ще се бие с него за обединяване на титлите.

“Но знаем, че победителят от Дилиън Уайт – Александър Поветкин тази събота ще стане официален претендент за този пояс и WBC ще нареди той да се бие с победителя от Фюри и Уайлдър.”

Мениджърът разгледа и потенциалната възможност, при победа над “Бронзовия бомбардировач”, Фюри да откаже да защитава титлата.

Но, ако Фюри не иска да се бие с Уайт, тогава Уайт ще бъде повишен от временен шампион в шампион,” заяви Хърн.

“А това никак не ми харесва. Какво ще стане? Джошуа веднага ще излезе срещу Уайт. Ако Тайсън откаже – ще му вземат титлата.

“И Уайт може да стане неоспорим шампион. От дълго време той само стои и чака, така че пред него се открива страхотна възможност”.