Добави коментар

Борбата за надмощие между различните боксови организации принуди щаба на Антъни Джошуа отвъд битка с настоящия носител на пояса във версия WBC – единственият, който не е негово притежание, Тайсън Фюри.

За постигането на тази цел британецът трябва да се справи първо с Кубрат Пулев, срещу когото ще защитава титлите си на на IBF, WBO и WBA, а “Циганския крал” да спечели третия си двубой срещу Дионтей Уайлдър.

Сега обаче Еди Хърн, Ей Джей и компания гледат в по-различна посока. Маститият промоутър Хърн обяви, че клиентът му е готов да се изправи срещу когото и да било, за да прибави и последната липсваща му титла към колекцията си.

Като гледаме голямата картина, Джошуа иска титлата на WBC,“ коментира Хърн. „Никога не се е притеснявал дали ще е срещу Уайлдър или Фюри. Който и да спечели пояса, Джошуа ще се бие с него за обединяване на титлите.

„Но знаем, че победителят от Дилиън Уайт – Александър Поветкин тази събота ще стане официален претендент за този пояс и WBC ще нареди той да се бие с победителя от Фюри и Уайлдър.“

Мениджърът разгледа и потенциалната възможност, при победа над “Бронзовия бомбардировач”, Фюри да откаже да защитава титлата.

Но, ако Фюри не иска да се бие с Уайт, тогава Уайт ще бъде повишен от временен шампион в шампион,“ заяви Хърн.

„А това никак не ми харесва. Какво ще стане? Джошуа веднага ще излезе срещу Уайт. Ако Тайсън откаже – ще му вземат титлата.

„И Уайт може да стане неоспорим шампион. От дълго време той само стои и чака, така че пред него се открива страхотна възможност”.

Добави коментар
Гласувай: