Джошуа и Пулев е много вероятно да се бият през ноември пред публика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа – Еди Хърн, вярва, че може да успее да насрочи двубоя на Ей Джей срещу Кубрат Пулев пред публика през ноември тази година.

Хърн споделя, че е много вероятно двубоят да се проведе в зала “O2 Arena” в Лондон, където Джошуа спечели първата си световна титла от Чарлз Мартин през 2016 г. или Манчестър Арена, където британецът защити световната си титла по-късно същата година.

Дори ако мерките за социално дистанциране все още са в сила, Еди Хърн се надява, че в залата, която е с капацитет от 20 000 места, може да бъде допусната публика от около 5 000-10 000 души. А ако двубоят се играе на “Принсипалити Стейдиъм” в Кардиф, който има капацитет над 70 000, то може да присъстват и до 20 000 души на сблъсъка между Джошуа и Пулев.

„Говорих с Боб Арум [промоутърът на Пулев] снощи и се фокусираме битката между Пулев и Джоуа да се проведе през ноември“, споделя Еди Хърн.

“Начинът, по който нещата се случват през последните седмици ме кара да съм сигурен, че двубоят Джошуа срещу Пулев може да се проведе пред публика.”

Еди Хърн е разгледал възможността да организира двубоя за световната титла пред само ВИП публика от около 1000 зрители концертната зала “Роял Албърт Хол” в Лондон. Битката беше първоначално насрочена за стадион “Тотнъм Хотспър” в Лондон, който е капацитет 60 000 души, но пандемията от коронавирус отмени сблъсъка.

В момента никакви спортни събития не позволяват присъствието на зрители, макар че мерките за блокиране се облекчават. Хърн заяви, че се надява феновете да се върнат по спортните събития при спазване на дистанция и строги мерки за сигурност през септември.

Един Хърн каза още, че се водят преговори и за мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, който би трябвало да се състои през 2021 година.