google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Двубоят с Кубрат Пулев е много важен за мен", споделя Ей Джей

Световният шампион в тежка категория в бокса Антъни Джошуа във версии IBF, WBA, WBO и IBO говори за платформата DAZN преди големия двубой с Кубрат Пулев. Срещата между звездните боксьори е на 12 декември в Лондон.

“Не се нуждая от това сисание Ринг да ми каже, че съм №1. Не съм имал нужда да го твърдят преди това, нямам нужда да го правят и сега. Уважавам тяхното мнение, но и те са длъжни да уважават моето. А аз знам, че съм най-добрият”, коментира Джошуа.

“Двубоят с Кубрат Пулев е много важен за мен. Преминах през много мачове, за да стигна до тези пояси. Един по един спечелих всички, а сега Пулев идва и иска да ми ги вземе всичките само с един двубой. Той е претендент на IBF, но аз съм заложил всички останали – WBA, WBO и IBO. Няма как да ги оставя настрани. Аз събирам един по един тези пояси а той с един удар може да ми отнеме всичко. Трудно е. Предстои ми да взема още един пояс. Който и да го държи, съм готов. Бях готов да се изправя срещу бившия шампион, готов съм и срещу настоящия”, отговори Джошуа на въпроса колко специално ще е да бъде абсолютен световен шампион в тежка категория.

“Пулев е много опасен. Той прави отлично всички основни елементи. Удря от дистанция, при това има доста сила в правия му удар. Бил се е с много солидни боксьори – Хюи Фюри, Чисора, Кличко, Богдан Дину, Райдел Букър. Фюри и Уайлдър са на мнение, че избягвам да се боксирам с големите, но е точно обратното”, споделя Джошуа.

“Колкото по-дълго се отлага, толкова по-силен и умен ще бъда. Нямам търпение, но и не искам да избързвам. Ще бъде невероятно, мащабно, но на този етап не се вълнувам”, добави Ей Джей по повод евентуален мач с Тайсън Фюри, като всички във Великобритания очакват такъв сблъсък.