Джоунс се закани да бойкотира мача с Майк Тайсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рой Джоунс младши заяви, че може да се откаже от демонстративния мач срещу Майк Тайсън, след като двубоят претърпя отлагане. Двете легенди се бяха споразумели за 8-рундов сблъсък, който първоначално трябваше да се проведе за 12 септември, но беше отложен за 28 ноември по желание на един от основните спонсори и притежател на правата за платено излъчване Triller.

До решението се стигна с оглед на възможността за новата дата да се продават и билети за фенове в залата, което при евентуален мач през септември не бе възможно.

Джоунс не скри разочарованието си от промяната, която може да му коства сериозни финансови загуби.

“За мен това е въпрос по-скоро да го направим възможно най-скоро, защото съм концентриран и трябва да запазя това. А сега трябваше да отложа други неща, обърка ми календара. Това е най-големият проблем. Вече не съм боксьор на пълно работно време, имам други занимания, от които си изкарвам парите. И, ако не мога да ги правя, трябва да бъда компенсиран за това, защото се променя цялата схема. Това е неприемливо”, обясни той.

51-годишният американец сподели, че неговите адвокати са се заели със случая. Бившият професионален боксьор може да се откаже от участие в чаканото с огромен интерес шоу, ако не се стигне до решение.

“Стремим се да намерим начин, адвокатите ми говорят с техните, търсят заедно по-добро решение на ситуацията така, че да бъда компенсиран. Ще се откажа, ако двете страни не се разберат. Вече сме се договорили за 12 септември, защо да променям датата и да прецаквам цялата си година?”.