Джоузеф Диксън: Ще инвестираме над 250 млн. долара в Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вече сме набрали 250 млн. долара, така че това е само формалност, за да се случи", обяви Диксън

Британският бизнесмен Джоузеф Диксън обяви големи планове за Левски. Той разкри, че в клуба ще бъдат инвестирани над 250 млн. долара, след като придобие акциите на “сините”. Британецът заяви на пресконференцията пред медиите днес, че сделката е формалност.

“Всички инвестиции йрият някакъв риск. Няма как. 250 милиона долара ще инвестираме, кой би казал, че няма риск. Наясно сме, че земята е държавна собственост, а не на клуба, но сме оценили риска, вярваме, че има смисъл в това, което планираме да направим. Не го правим за забавления”, каза той.

“Нашите планове са да имаме значителни приходи. Инвестициите в инфраструктурата. Инфраструктурата се руши. В дългосрочен аспект бих могъл да продам футболният тим, но това е в дълъг план в бъдеще. Не съм тук за 5 минути”, сподели Диксън.

“Вече сме набрали 250 млн. долара, така че това е само формалност, за да се случи. Няма да инвестираме преди да бъдем собственици. Правните експерти, с които общувам ми заявиха, че това е само формалност”, добави британецът.

“Ще се нуждаем от гаранции от държавата и общината, за да задвижим нашите планове. Те ще бъдат необходими. 36 месеца е срокът на инвестицията. Инвестиции в инфраструктурата и клуба. Когато получим разрешение ще започнем да наливаме инвестиции в инфраструктурата. Доколкото разбрах, тук нещата стават по-бързо, отколкото на Запад. Когато станем собственици ще може да направим реалната оценка на финансовото състояние на клуба. Футболният клуб е нужно да работи на едно конкурентно ниво и да отговаря на всички изисквания”, заяви Диксън.