Диксън обяви големи планове за Левски, преговаря с Мъри Стоилов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще строим мол и стадион, водим преговори с Мъри за треньор. Наско Сираков ще остане президент на клуба", заяви Джоузеф Диксън пред медиите

Считаният за потенциален бъдещ собственик на “сините” Джоузеф Диксън за първи път говори пред медиите днес на стадион “Георги Аспарухов”. Босът на Левски Наско Сираков не присъства по желание на Диксън. Британският бизнесмен разкри, че ще инвестира значителни средства не само в нов стадион, а и в мол. Той обяви, че документите за прехвърляне на собствеността на Левски са почти готови. На няколко пъти той не пожела да разкрие имената на партньорите и инвеститорите, с които работи и които също ще бъдат част от сделката.

“От няколко месеца преговаряме. Левски е най-голямата спортна марка в България. Идеята е да инвестирам значителни средства не само в нов стадион, а и в търговски център. Гледаме на това като дългосрочна инвестиция. Идеята е самият клуб след време да може сам да се издържа. Не представлявам никого”, започна Диксън.

“Американските финансови институции няма да дадат 250 милиона долара току-така без да са сигурни за човека и без да са сигурни в инвестицията, която ще се прави”, сподели той.

“До колкото знам от адвокатите почти всичко е готово, за да преминем в следващата фаза. Акциите ще бъдат на българско дружество, което ще бъде контролирано от друго в САЩ, което е моя собственост.”

“Наско Сираков ще остане президент на клуба. Г-н Стоилов е нашият първи избор за треньор. В момента водим преговори с него. Зная много добре какви успехи е постигнал г-н Стоилов, заедно със Сираков. Отборът е минал през трудни времена и искаме да им гарантираме нещо добро”, сподели Диксън.

“Занимавал съм се с футбол. Имах доста неуспешна кариера – това го знаете. Имах много влиятелни познати. Започнах да се занимавам със сделки с недвижими имоти. Натрупваш отношения с частни банки, в бизнеса. С всеки проект се налага да работя с различни имена, с времето се натрупва опит и доверие. Започваме да получаваме по-големи инвестиции.

“От страна на футболния клуб са получили уверение за средствата, които са налети в клуба. Няма да разкрия имената на всички фондове и партньори поради споразумение за конфедициалност. Не искам да си развалям бизнес отношенията с тези колеги или да подложа на опаност тази сделка или други бизнеси.

Диксън разкри и за отношенията си с Благой Георгиев.

“Познавам Благо от доста време. Той ми обясни, че Левски е най-големият клуб с най-верните фенове в страната. Мога да потвърдя, че и в бъдеще той ще има важна роля в Левски”

“Разбирам ви много добре, нормално е да имате опасения. Действията обаче говорят много повече от думи. Оставете да ви докажа. Няма да давам много пресконференции от тук нататък. Важното е, че Левски знаят, че имам средствата и съм готов да инвестирам в клуба. Имам подкрепата от Левски, имам и от държавата. Надявам се да имам и подкрепата на феновете.”, каза Диксън.

“Бих се надявал Павел Колев да остане. Знам, че е голям професионалист и знам за ангажиментите му към УЕФА. Ще му предложа пост да остане в клуба”, сподели Джоузеф Диксън.

“Ще започнем инвестициите, когато станем собственици. Това към момента е формалност. Много скоро се надявам да се случи, за да може да налея средства”, добави бизнесменът.

“Никакви пари няма да отидат при г-н Сираков. Той, както доказа през последните 6 месеца, единственият му основен интерес е Левски. Всички средства ще бъдат вложени в клуба. Ще опитаме да постигнем споразумения с кредиторите за отлагане”, каза бъдещият собственик на Левски.

“Бях прочел статии, че ще изчезна, няма да се върна повече в България. Никога не изчезвам, тук съм, за да остана. За да свършим работата. Оставете действията да говорят по-силно то думите. Това е последното нещо, което ще ви кажа”, сподели Диксън.