google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Позитивни индикации от лагера на световния шампион Антъни Джошуа. Неговият агент Еди Хърн обяви, че се работи по организирането на двубой между Джошуа и българинът Кубрат Пулев, който ще се осъществи до края на годината. Хърн даде интервю пред чужди журналисти, в което коментира актуалното състояние на професионалния бокс, затрудненията от организирането на гала вечери и има ли шанс да бъдат правени пари в настоящите условия на глаболна пандемия от COVID-19.

По думите на Хърн вариантите за място, където Пулев-Джошуа да се състои са няколко:

“Това е мач, който ще се проведе тази година. Работим усилено – миналата седмица стигнахме до амфитеатър в Хърватска, където искат да са домакини. Средния Изток също. Искаме да го направим на Острова, но да съм честен, не виждам как ще стане. Как да проведа мач на Ей Джей пред празни трибуни? Цялата му кариера, всичките му срещи са били пред пълни стадиони.Той се зарежда от тази енергия. И сега в едно тъмно студио? Няма да е правилно. Ей Джей е различен и смятам, че той ще се бие между септември и ноември. Уайлдър и Фюри имат същия проблем, защото могат да генерират приход от 10-15 милиона долара от билети. Победителите от тези битки могат да се срещнат догодина и трябва да са в сходен период. Ясно е, че някои мачове ще са при затворени врати, няма да е лесно. Започвам с Уайт – Поветкин на 4 юли и ще видим какво ще стане. Това също е голям мач, който може да осигури 1,5 милиона долара от билети. Но ще си позволим да го жертваме.”

Хърн допълни, че настоящата ситуация изисква адаптивност, за да може Пулев-Джошуа да се състои и в същото време да генерира печалби по най-добрият начин.

“Битката на Джошуа с Пулев може да осигури 10 милиона долара от билети. Е, трябва ли да го правим при затворени врати? Къде ще отидат тези 10 милиона долара? Затова трябва да сме креативни и да търсим нови арени. Имаме Австралия, където почти няма нито един случай. Някои страни ще се възстановят по-бързо и трябва да сме адаптивни.”

Кобрата срещу британския световен шампион в Австралия? Защо не?