google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Известният боксов промоутър Еди Хърн потвърди, че очакванията с огромен интерес мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се проведе тази година, въпреки че премиерът Борис Джонсън обяви преди два дни по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19.

От 1 октомври се планираше допускане на хора по стадионите и големите спортни събития, но падането на тази забрана бе отменено. Възможно е дори ограничението да остане в сила за 6 месеца при условие, че ситуацията с пандемията от коронавирус не се подобри.

Еди Хърн обаче не смята да променя плановете си за провеждане на следващата битка на световния шампион на IBF, WBA, WBO, IBO. Първоначално мачът между Джошуа и Пулев беше планиран за 20 юни, но големият брой заразени във Великобритания наложи отлагането му за 12 декември.

“Без съмнение съобщението на Борис Джонсън е огромно предизвикателство за всички в спорта. Ние обаче имаме намерение да продължим с всички планирани събития. Те ще се проведат без публика, а дори и с малко такава, загубите ни ще са големи, но ние продължаваме да работим, за да спазим графика си. Това включва и Джошуа. Следващата битка на Джошуа  ще се състои на 12 декември в лондонската “О2 Арена”. Пред нас са два варианта – да отменим двубоя и да не се бием, или пък да го направим, вероятно без публика. Все още имаме надежди, че до декември публиката ще се върне в залите, но към момента не можем да планираме това. Измина цяла една година, откакто Антъни Джошуа се боксира с Анди Руис, а това е много време. Джошуа иска да се бие, така че отказ от мача с Пулев не попада в нашите планове”, заяви Хърн.