Еди Хърн: Уайт иска да е пионер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мнозина гледат с недобро око на последните действия на президента на най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства Дейна Уайт, които направиха така, че 249-тото издание на бойната гала в крайна сметка ще се състои. Уайт прояви изключителна комбинативност и успя да направи атрактивна файткарта, да замени най-голямата звезда Хабиб Нурмагомедов запазвайки главната среща, а за капак успя да намери и място за провеждането на ивента, въпреки рестрикциите в световен мащаб наложени за борба с Коронавируса. Боксови промоутъри вече се изказаха негативно към такава отчаяна борба във времена на глобални предизвикателства и рискове за здравето на големи части от населението на света. Последният изказал се по този въпрос е мениджърът на Антъни Джошуа Еди Хърн:

“Невероятно е… в бокса няма кой да се мери с мен, но дори и аз не бих си помислил да организирам събитие на този етап.
Тази упоритост на UFC… Тя е един от факторите, които прави Дейна Уайт толкова успешен, но в даден етап трябва да спреш и да развееш белия глаг. Изненадан съм, че ESPN са се съгласили – очевидно им трябват рейтинги и пари. Но в момента Sky Sports и DAZN няма да ни позволят да правим събития. Цялото това нещо е демонстрация на лош вкус. Дейна Уайт иска да е пионер – да докаже обратното на хората, които казаха, че няма да може да го направи. Но сега действа като луд.”

На този етап Уайт изглежда непреклонен. Първото сериозно изпитание за новата стратегия на компанията ще бъде UFC 249 на 18-ти април.