Единомислие между Левски и ЦСКА – и от Герена поискаха публика

Прочетена:164
Единомислие между Левски и ЦСКА - и от Герена поискаха публика 1
0 0

Няколко дни преди старта на новия шампионат феновете на Левски подкрепиха искането на привържениците на големия си съперник – ЦСКА София, като също призоваха властите да допуснат публика на срещите от Първа лига.

Вчера Сектор Г заплаши в прав текст организаторите на първенството, че ако не им бъде позволено да присъстват на мачовете ще намерят алтернатвно място за наблюдаване.

Единомислие между Левски и ЦСКА - и от Герена поискаха публика 2

Преди няколко дни спортният министър Красен Кралев издаде заповед, според която всички спортни събития до 31 август ще се провеждат без публика.

Ето и текстът, който написа Националния клуб на привържениците на Левски:

До г-н Красен Кралев, г-н Костадин Ангелов , НОЩ и БФС!

НКП на Левски настояваме :

Да бъдат отворени стадионите за предстоящите мачове от първенството. Нека това стане чрез нужните ограничения и спазване на всички противоепидемични мерки.

Ние показахме нагледно, че при добро желание правилата могат да бъдат спазвани. Публиката на Левски беше дадена за пример от страна на много европейски медии, които за разлика от много родни не обслужват интереси.

Държим да бъдат отворени поне на 30 % стадионите в България. За нашия клуб е от изключително значение да генерерира приходи от билети и абонаментни карти, защото след ликвидирането на спонсорите, само почитателите на Левски издържат любимия си отбор.

Надяваме се, че здравият разум ще надделее, а той казва, че стадионите са далеч по-безопасни от дискотеките и баровете, които работят под пълна пара. Оказва се, че техният бизнес е по-важен от футбола и спорта. Така ли е???

Нека БФС създаде правила за посещението на мачовете и клубовете, които не ги спазват да бъдат санкционирани, без право да допускат фенове в следващи срещи.

Футболът на първо място е създаден за привържениците. Тяхното място е на трибуните. Направете правила и не ощетявайте тези, които ги спазват!”

Сподели