Efbet Лига официално получи разрешение да се поднови от ММС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която футболните първенства в България имат позволения да се подновят на 05.06.2020 г. Двубоите ще се играят без публика. По неофициална информация ще се доиграе само Лига efbet, а Втора лига ще приключи.

До старта на състезателните мачове се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:

Първи етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 15.05.2020 г. до 20.05.2020 г. – позволени са тренировъчни занимания на открито като се допускат състезателите да тренират на групи с до 5 човека и до 2 треньори.

Етап две за провеждане на подготвителния тренировъчен процес във футбола ни на професионално ниво – от 21.05.2020 г. до 26.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да бъдат провеждани на групи с до 11 спортисти и до трима треньори.

3-ти етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 27.05.2020 г. до 04.06.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. Тук вече е позволено да се играят приятелски мачове без публика, за да може отборите да натрупат повече практика преди подновяването на първенството.

Етапите и сроковете за подготовка по завръщането на първенството на efbet bg са изцяло съобразени с предложението на БФС.. В срок до 21.05.2020 г. футболната ни централа трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила, които да се спазват при провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.

Спазването на строги противоепидемични мерки е задължително. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират поне на всеки 60 минути. Нужно е да се осигурят диспенсери, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от състезателите и щаба на отборите. Забранено е струпването на много хора по едно и също време в общите помещения.