Efbet Лига се завръща: Сезон 2024/25 започва с оспорван мач във Варна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В първия ден от новия сезон в българското първенство ще се изиграят две срещи

Сам 50 дни пауза между двата футболни сезона в България – кампанията 2024/25 в efbet Лига започва днес с двубоя между Черно море и ЦСКА 1948 на стадион “Тича” от 18:45 ч. Два часа и 30 минути по-късно отборите на Крумовград и Славия се срещат за втория мач от първия кръг на първенството.

Черно море и ЦСКА 1948 са два от евроучастниците на България през този сезон. Те ще изиграят първите си мачове в Лига на Конференциите през следващата седмица, като “моряците” излизат срещу Апоел Беер Шева, окато ЦСКА 1948 среща Будучност. Преди това двата тима ще премерят сили на “Тича”, като двубоят ще бъде отлична подготовка за първите им срещи в Лига на конференциите.

В състава на Черно море ще има не малко промени, тъй като основни играчи се разделиха с тима. Иван Дюлгеров, Атанас Илиев, Паблов Гарсия и Илиан Илиев – младши вече не са част от тима. Отборът привлече Пламен Илиев (Университатя Клуж), Начо Паис (Антекуера), Дуду (Апаресиденсе), като и тримата се очаква да вземат участие в срещата. Черно море спечели последната си контрола с 2:0 над Добруджа и ще се стреми към успешно начало в efbet Лига.

ЦСКА 1948 направи чудесен завършек на сезон 2023/24, след като победи ЦСКА с 2:0 на “Васил Левски” в плейофа за участие в Европа. Столичният тим обаче се раздели с някои важни фигури през лятото – Педриньо бе продаден в  Коняспор, а Рсен Божинов в Антверп. Отборът привлече Марио Илиевски от Кишварда, както и други талантливи играчи. ЦСКА 1948 отново ще разчита предимно на млади футболисти и ще се стреми да започне позитивно новия сезон, като това ще означава да избегне поражение на “Тича”.