google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Световният шампион Антъни Джошуа изглежда иска да заобиколи двубоя с Кубрат ПУлев, който по думите на мениджъра на ългарина Ивайло Гоцев засега е с дата 25-ти юли. Британецът обаче иска да бъде част от друго боксово шоу и смята, че сегашната ситуация е много подходяща това да се случи. Джошуа иска бой за обединение на коланите във всички версии на професионалния бокс. За тази цел той трябва да влезе в битка срещу носителя на единствения пояс, който не е в неговата колекция – Тайсън Фюри.

За да се случи такъв двубой обаче трябва да бъдат преодоляни няколко съществени спънки. Едната е Кубрат Пулев, който е задължителен претендент срещу Антъни във версия IBF, а другата е Дионтей Уайлдър, който има задължителен мач-реванш по договор срещу Фюри. Джошуа иска да направи своеобразен “овчарски скок” и да прескочи и двата казуса:

“Много искам мач с Фюри. Той и Уайлдър се гласят за трети мач, а и двамата са при промоутъра Боб Аръм. Така, че лесно може нещата да се случат и Тайсън да се бие с мен. Много искам да кажа на Пулев: „Най-добре е да се отдръпнеш“, а след това да се обадя на Уайлдър: „Почини си, хапвай си хубаво пиле, а ние в Англия ще определим абсолютния шампион“. Този обединителен мач трябва да се случи. И сега е идеален момент!”

Индикации за тези намерения даде Еди Хърн съвсем скоро заяввявайки, че може би “има” начин как Пулев да бъде прескочен в името на обединителен мач с Фюри. Периодичните изказвания от щаба на Джошуа са красноречив, че британецът търи по-касовия двубой за сметка на този, който по правилник е длъжен да приеме. Засега от щаба на Кобрата са търпеливи и сигурни, че Джошуа няма да успее да заобиколи софиянеца.

Остава висящ и въпроса, ако Джошуа избегне Пулев, дали ще остане без титла във версия IBF. Ако да, що за обединителен мач между Фюри и него ще бъде? Изглежда, че в момента задкулисието и тънките договорки в тежката категория на професионалния бокс ще използват епидемиологичната обстановка, за да търсят двубоите, в които вярват, че има смисъл най-много. Най-важното в цялата ситуация е рано или късно кубрат да се изправи в мач за световната титла. Нещо, което българинът е заслужил много отдавна.