Ейолфсон се “възстанови” за мачовете на Исландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бранителят Холмар Ейолфсон, който така и не се появи в Левски, независимо че все още има действащ контракт с клуба, се включи в подготовката на исландския национален тим за мачовете с Англия и Белгия в Лигата на нациите.

Защитникът, който ясно показа, че няма никакво намерение да остава при Сините при новосъздадения финансов ред, в последните месеци отказваше дори да информира клуба от “Георги Аспарухов” за местонахождението си.

Преди известно време Ейолфсон беше изпратил съобщение, в което твърдеше, че се възстановява след претърпяна операция, за която в Левски нямаха никаква информация.

Още тогава на Герена заподозряха, че исландецът просто върти познати номера, а сега на практика става ясно, че той е напълно готов за игра.

Отдавна беше ясно, че Ейолфсон, който прибираше по 30 хиляди евро на месец, няма да продължи да носи синия екип, но в Левски останаха огорчени от непочтеното поведение на бранителя, който демонстрира неприемлива липса на уважение към спортно-техническия щаб, играчите и феновете, които месеци наред събираха средства за заплатата му.

Юридически погледнато, исландецът има основание да напусне с оглед на неизплатени заплати. От друга страна обаче Холмар, за разлика от други чужденци, показвал абсолютно пренебрежение към съдбата и проблемите на Левски и отказвал да преговаря за каквито и да е компромисни варианти.