Ел Голеадор: “Аз съм победител и уча играчите да побеждават!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Винаги духовитият наставник на Царско Село Любо Пенев напомни за манталитета си на победител, заявявайки след победата на тима му над Левски, че именно на това се стреми да учи своите възпитаници.

Успехът върна Царете на върха на подреждането в елитния ешелон като те все още не са допуснали нито един гол във вратата си.

“Доволен съм от това, че не допуснахме гол, доволен съм най-вече от това, че отборът изигра правилно тактически мача,” заяви Пенев. “Отново направихме няколко пропуска, особено през второто полувреме и това е.

“Срещу всеки съперник като побеждаваш се взимат три точки, без значение името. Не се взимат нито шест, нито 15, взимат се три. Аз съм доволен и трябва да продължаваме в тази линия.

“Всяка една победа дава самочувствие. Тактическия подход е спрямо възможностите на нашите футболисти, разбира се съобразяваме се и с противника. Имат силни страни и слаби страни – трябва да ги използваме.

“Играеш, колкото противникът ти позволява. Доволен съм от момчетата и ги поздравявам. Да продължават така – с това старание, трудолюбие и търпение по време на тренировъчния процес.

“Аз съм максималист и съм победител. Не се задоволявам с равен, камо ли със загуба. Обичам да работя и затова в момента съм футболен треньор. Аз искам да ги науча да побеждават и към момента това се получава и тук.”

В следващия кръг Царско Село приема ЦСКА 1948.