Емил Велев с остра критика към хората на Герена

Прочетена:178
Емил Велев с остра критика към хората на Герена 1
0 0

Емил Велев – наставникът, извел Левски до последната шампионска титла на клуба през 2009 година, винаги е директен в изказванията си. Не направи изключение и днес. Бившият халф на Сините изрази мнението по някои от най-актуалните теми, свързани с клуба от “Георги Аспарухов”.

Кокала не се посвени да атакува и своя приятел Георги Тодоров, обвинявайки го в угодническо поведение.

“Казва, че е по-добре за Левски, че няма да играе в Европа, защото преди това го каза и Сираков. Кога Георги Тодоров щеше да го каже, ако Сираков не го беше споменал?,” коментира Велев.

“Нямам нищо против Гошо Тодоров, приятели сме, но защо само плачеш като вдовица за… само сълзи и плачене, нямам играчи, имам играчи. Веднъж след мача с Берое им казваш, че са герои, на следващия двубой им казваш, че са мъртъвци!

“Голямата разлика е, че при Петър Хубчев имаше дисциплина, футболистите му имаха респект. След него се изпуснаха нещата. Ти, когато ги наричаш така, дали след това ще искат да играят за теб? Всичко беше ясно…”

Велев стана поредният специалист, който заяви, че българските клубове, особено тези в затруднено финансово положение, трябва да използват само родни играчи.

“Трябва да се разчита изцяло на български футболисти,” заяви бившият съотборник на Сираков от славния тим на Левски от 80-те години на миналия век. “Като нямаш пари за бюджет и селекция, свиваш се до последна дупка на колана и действаш само с хора, които искат да играят в Левски.

“Отиваш по всички отбори, в които Левски е преотстъпвал футболисти и питаш – ти искаш ли да играеш в Левски, ти искаш ли? Това са ни парите – съгласен ли си, или не?

“Ето, ще им дам жокер. Да извикат Мариян Огнянов. Момчето го гледам, че се изявява във Фейсбук, няма отбор в момента, в Лом си е. Ще дойде с рейса от Лом, през Враца, Мездра, Ботевград и пристига на Герена.

“Да се опитат да върнат братя Цоневи, Стивън Петков е добро решение. Да се опитат да си върнат Антонио Вутов, Иван Бандаловски – също. Нищо, че избяга навремето, но той е левскар. Няма какво друго да каже.

“Ръководството е определило един таван на заплатите, прави добри бонуси на футболистите за класиране, за участие в Европа, за дадено място в шампионата и това е, плюс някакви минимални премии, които могат да бъдат изплащани.”

Велев не пощади и друга от ключовите фигури на Герена – Павел Колев.

“Защо има такива дългове ли? Защото там има един човек – Павел Колев, който изобщо не разбира за какво става въпрос,” отсече Кокала.

“Още след напускането на Васил Божков, трябваше да извика чужденците и да им каже – кранчето е спряно, пари няма да има. Искате ли по една или две заплати и да си тръгвате? Но там нямаше кой да му даде съвет, нямаше го Сираков или някой по-опитен.

“Всъщност, от тези чужденци, единствено може да вземеш пари от Робърта и Паулиньо, а за българите от Станислав Иванов. За мен обаче ще бъде грешка той да бъде продаван сега.”

Сподели