Емполи разби афектиран от новото наказание Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Невероятен мач за Емполи срещу афектиран Ювентус и 4:1 за "сините"

Емполи разби отчаян Ювентус с 4:1 и се затвърди на 14-та позиция, подгонвайки Сасуоло. За Ювентус вероятно е подействало изключително демотивиращо наказанието, което им бе наложено, а именно отнемането на 10 точки от актива им и това ги срина до 7-о място в Серия А, а Шампионската лига през следващата кампания вече е мираж за “старата госпожа”.

Франческо Капуто изигра феноменален мач и реализира две попадения във вратата на торинци. По един гол прибавиха Себастиано Луперто и Роберто Пиколи. Точен за Юве бе Федерико Киеза. 15 минути след началото на мача Мануел Локатели прати топката в мрежата на Емполи, но попадението не беше зачетено след намеса на ВАР.

Само две минути по-късно с помощта на ВАР беше отсъден 11-метров наказателен удар в полза на Емполи. Зад топката застана опитният Капуто, който откри за 1:0. В средата на първата част домакините зашлевиха с втори гол именития си съперник. Защитникът Лопето се възползва от неточност в защитата на Юве и вкара за 2:0.

Крахът за Юве стана пълен в началото на второто полувреме. В 48-ата минута Капуто беше намерен с центриране в наказателното поле. От чиста позиция той не пропусна и направи резултата класически. В 57-ата минута Джакопо Фацини можеше да вкара четвърти гол, но Войчех Шчесни внимаваше и спаси. В 64-тата минута Адриен Рабио получи на добра стрелкова позиция, но стреля високо над напречната греда.

Пет минути преди изтичането на редовното време резервата Киеза върна един гол и намали изоставането на „бианконерите“. При едно центриране отляво италианският национал беше оставен непокрит в наказателното поле. С удар от въздуха той порази целта. В добавеното време Роберто Пиколи оформи крайния резултат 4:1 в полза на Емполи. Само секунди по-рано Шчесни го спря, но при втория опит полския страж нямаше какво да направи.

Денят се превърна в исторически за Емполи. Тимът, воден от Паоло Дзанети, стигна до пета победа срещу Юве, но за пръв път с повече от един гол разлика.