Емполи шокира и победи Рома на Олимпико 2-1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гостите си тръгват от Рим с трите точки.

Емполи записа исторически успех срещу Рома на Олимпико като спечели с 2-1 и прекъсна дълга негативна серия срещу „Вълците“ в италианската столица.

Това беше първи мач на Рома след новината, че тяхната голяма звезда Пауло Дибала е отказал оферта на стойност 80 милиона евро от Саудитска Арабия, за да продължи да защитава цветовете на римския гранд.

Гостите шокираха „Вълците“ в последната минута на редовното време от първото полувреме, когато Емануел Куартсин Гиаси откри резултата след асистенция от Лоренцо Коломбо.

Положението за Рома стана още по-лошо, защото Емполи вкара втори гол като Лоренцо Коломбо реализира успешно дузпа в 61вата минута, за да удвои преднината на гостите.

„Вълците“ все пак успяха да намалят резултата когато влезлия минути по рано от резервната скамейка Елдор Шомуродов вкара с глава, за да направи изоставането на своя тим само 1 гол в 80тата минута. След попадението Рома бяха по-активният отбор и преследваха с всички сили изравняването като стигнаха до греда в заключителните минути на добавеното време, но не успяха да изравнят и стартират новия сезон с 1 точка в 2 срещи.

За Емполи пък това беше 4та точка след като откриха новата кампания с нулево равенство при домакинството си на Монца.