google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът Емре Джан, който през зимния трансферен прозорец премина от Ювентус към Борусия Дортмунд, каза, че като нищо е би могъл да озове в някой от клубовете на английската Висша лига през януари миналата година.

Припомняме, че от 2014 г. до 2018 г. германецът игра за Ливърпул. Ето точно какво каза той:

„Всъщност, се получи така, че имах три оферти от клубовете от Висшата лига, като единият от тях беше Манчестър Юнайтед. Аз обаче нито за миг не си помислих, че мога да се преместя там, заради предишните си отношения, което имах с Ливърпул“, обясни Емре Джан пред Kicker.

Той каза също, че винаги много е харесвал Борусия Дортмунт, както и че винаги е желал да бъде част от такъв отбор, в който има шанс да разкрие напълно възможностите си, да се издигне и да бъде важен член на екипа.

„Исках да съм част от екип, в който имат нужда от мен“ – признава Джан пред изданието. „В този смисъл Борусия Дортмунд се оказа точно такъв клуб – там нещата се оказаха точно такива, каквито си ги представях. Затова мога да кажа – Борусия Дортмунт ми пасва във всяко едно отношение и аз също им прилягам перфектно.

Припомняме също, че Емре Джан се премести в Борусия Дортмунт от Ювентус, в последните дни на последния зимен трансферен прозорец под наем, но от Дортмунд активираха възможността да изкупят обратно 26-годишния полузащитник, при това едва две седмици след като трансферът му беше осъществен.

Емре Джан е записал в актива си един гол от общо 7 играни мача за “пчелите” през сезон 2019/20.