Ерлинг Халанд ще избира между шест отбора, два клуба нямат шанс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халанд не смята Челси за топ отбор, няма да премине и в Байерн Мюнхен

Една от звездите на световния футбол в момента – Ерлинг Халанд, е редуцирал избора си за нов тим до 6 клуба, когато настъпи моментът да напусне Борусия Дортмунд, твърди германското издание „Sport Bild“.

Според информацията норвежецът твърдо е отхвърлил възможността да премине в отбора на Челси, тъй като иска да продължи кариерата си в истински топ тим, а 20-годишният нападател не счита „сините“ в тази категория. Същото се отнася и за световния клубен шампион Байерн Мюнхен, което е малко изненадващо.

Наскоро агентът Мино Райола, който представлява Халанд, заяви, че само 10 отбора могат да си позволят голаджията в момента. Изглежда обаче, че норвежкият национал е готов да избира следващия си клуб измежду 6 отбора.

Три английски клуба са в списъка на Халанд като според информациите това са Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, а листата допълват двата испански гранда Реал Мадрид и Барселона, както и италианският първенец Ювентус.

Според „Bild“, Ерлинг Халанд вече търси трансфер в топ клуб, след като през януари 2020 година г. от РБ Залцбург в Борусия Дортмунд. В този период той вкара впечатляващите 43 гола в 45 двубоя във всички турнири за „жълто-черните“.

През настоящия сезон норвежкият голаджия има 27 попадения и 8 асистенции в 27 срещи за Борусия Дортмунд.