Естрада: Когато има смяна на треньора, ситуацията е дискомфортна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искам да стане ясно, че не съм контузен", разкри футболистът на "червените".

Нападателят на ЦСКА – Майкъл Естрада, даде интервю пред “Тема Спорт”, в което говори за състоянието си, амбициите със столичния гранд, обстановката на “Армията” и смяната на Саша Илич с Нестор Ел Маестро.

В последните 2 години това е третото ти преминаване под наем в различен отбор. Приемаш ЦСКА като поредната спирка в кариерата си, или като място, където да се наложиш и дори да останеш и след изтичането на договора ти през следващото лятото? 

– Искам да оставя трайна следа в ЦСКА. Засега договорът ми с клуба е за една година, но ще опитам да се възползвам максимално от нея. А след това ще видим какво ще се случи.

Досега не си играл повече от 30-ина минути през сезона, можеш ли да внесеш яснота около здравословното и физическото си състояние и ще бъдеш ли скоро готов за пълноценно участие в срещите? 

– Искам да стане ясно, че не съм контузен. Всеки ден тренирам с отбора. Когато пристигнах, бях с наднормено тегло, няколко килограма в повече, но сега вече се чувствам добре и трябва да се преборя за титулярно място. От една страна е проблем за мен, че Назон се справя добре, той е силен нападател, но в същото време ме кара да се развивам и израствам.

Как приема един нов футболист обстановка, в която веднага след старта на сезона се стига до треньорска смяна и фенско недоволство? 

– Когато има смяна на треньора, ситуацията е дискомфортна. Защото треньорът не е основният виновник за лошите резултати. Ние футболистите сме тези, които са вътре на терена. Подобни събития трябва да запалят искрата в играчите и ние да знаем, че повече не бива да допускаме същите грешки. На първо място ние сме отговорниците за резултатите и трябва да се представяме по начина, по който треньорът иска…