Етър гони първа победа във Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виолетовите влизат в серия от шест мача, в които може би ще се реши съдбата им

Макар и закотвен на последното място, Етър гостува на Ботев (Враца) в среща от 11-ия кръг на Първа лига единствено с мисъл за победа.

Виолетовите, които отчаяно се нуждаят от точков актив, влизат в серия от шест решаващи двубои, като повечето от тях са срещу тимове, които са преки опоненти в битката за оцеляване.

До края на годината Етър, който има само 2 точки в актива си, гостуват също на Славия и Черно море и приемат на своя “Ивайло” Арда, Царско село и Монтана.

„Ще гоним победата, нямаме друга алтернатива”, коментира преди отпъуването за Враца старши треньорът на Болярите Петко Петков, който отново ще бъде лишен от услугите на Никола Колев, Пако Пуертас и Николас Фемиа, които са невъзстановени.

Двубоят на стадион “Христо Ботев” е днес от 18.00 часа и ще се играе без зрители. Арбитър на мача ще бъде Драгомир Драганов (Варна), негови асистенти са Мартин Венев и Диян Вълков, а четвърти съдия е Васимир Маруан Ел-Хатиб.

Под въпрос за сблъсъка с Ботев пък е участието на Божидар Кацаров. В същото време обаче Етър съобщи, че пълноценни тренировки вече водят таранът Иван Петков и Христофор Хубчев.

Предводителят на Виолетовите Петков коментира и темата за евентуалното напускане на головата сензация на тима Преслав Боруков, който прикова вниманието върху себе си с реализираните 4 попадения след пристигането във Велико Търново.

Не е тайна, че интерес към младежкия национал, който се отчете и с голова асистенция, проявява бившият му клуб Левски.

“За момента официално запитване за него няма,” заяви Петков. “Неофициално също не ми е известно. Той си има договор с нас и не виждам какво има да коментираме.

“Договорът му изтича следващото лято. Който иска да го вземе, ще трябва да си плати. Ако има оферта, която задоволява и него, и Етър, няма проблем да го продадем.

“Както ви казах обаче, до момента няма и запитване, така че за мен всичко отива в графа “спекулации”.