Етър и Арда не предложиха почти нищо, за да стигнат до победата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора приспаха зрителите със скучно нулево равенство

Отборите на Етър и Арда завършиха наравно 0:0 на стадион “Ивайло” в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Интересните ситуации в срещата бяха много малко, като нито един от двата отбора не стори нужното, за да спечлеи двубоя.

До средата на първото полувреме нямаше никакви интересни положения пред двете врати. В 25-ата минута защитникът на гостите Петко Ганев получи тежка контузия и бе заменен от Иван Тилев. След половин час игра Емил Мартинов от Арда стреля опасно, но покрай вратата на “болярите”. До края на първата част двата тима не успяваха да измислят нищо интригуващо в офанзивен план и логично попадение не падна.

В началото на второто полувреме Арда имаше шанс за откриване на резултата чрез Лъчезар Котев, който бе оставен непокрит в наказателното поле. Той обаче стреля слабо с глава вратарят на “виолетовите” Анатоли Господинов изби в корнер.

В следващите минути Арда владееше повече топката, а Етър разчиташе на контра-атака. “Болярите” рядко поглеждаха към вратата на съперника. До края на срещата Арда опитваше да затрудни своя опонент с центрирания от фланга, но попадение на стадион “Ивайло” така и не падна.

Така Арда изпусна отличен шанс да влезе в топ 3, като след ремито в Търново събра 18 точки – с една по-малко от третия ЦСКА 1948. За отбора на Етър пък това бе трето равенство от началото на сезона и домакините имат 3 пункта на последното 14-то място.