Етър и Ботев Пд влизат в люта битка на “Ивайло” за ценните точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кадрови проблеми за Томаш преди днешното домакинство

Кадрови проблеми притесняват треньорът на Етър преди днешния мач с Ботев Пловдив в efbet Лига. „Болярите“ са домакин на „жълто-черните“ от 17:30 часа на старта на 22-ия кръг в елита. “Сигурно ще прозвучи банално, но за Етър предстои поредният те­жък мач. Казвам го не като клише, а така го определят обстоятел­ствата. На първо място сме притиснати от кре­щящата нужда от точки. На второ – за пореден път се налага да се спра­вяме с редица кадрови проблеми, като ще ни липсват основни футболисти във всички зони“,  написа наставникът на великотърновци във Facebook.

Томаш е категоричен, че отборът на „канарчетата” няма нищо общо с тима от есента. „Наблюдавам много позитиви в играта на Бо­тев (Пд). През зимната пауза те привлякоха ня­колко много качествени и класни млади футбо­листи. Влизането на сериозен инвеститор при съперника дава резул­тати. Ботев играе все по-добре във всеки след­ващ мач и това прави задачата ни по-трудна. Харесва ми израстване­то на Наско Илиев и же­лая по-бързо възстано­вяване на Тодор Неделев“.

Младият специалист е убеден, че неговият тим ще създаде повече положения от мача с ЦСКА, който „виолетовите“ загубиха с 0:1 в предния кръг. „Знам, че няма да се повтори ситуацията от мача с ЦСКА. Този път ще създадем положения и трябва да ги реализи­раме. И пак ще кажа -пожелавам си след мача да говорим само за спор­тно-технически достой­нства и нека по-добрият победи. При положение, че това е…. Етър!”.

От идването на Томаш на треньорския пост в Етър „виолетовите“ стабилизираха играта си, като допуснаха само две загуби в 9 мача, при това срещу лидерите в класирането на efbet Лига – Лудогорец и ЦСКА. Въпреки това отборът има огромна нужда от увеличаване на точковия актив, тъй като все още е на последната позиция с 16 точки. Все пак спасителната зона и 10-ото място, на което в момента е Ботев (Пловдив) е само на 4 точки.

„Канарчетата“ също се нуждаят от точки, за да се отдалечат от зоната на изпадащите, което гарантира интригуващ двубой днес на „Ивайло“.

Bwin коефициентите за Първа Лига “предвиждат” равностойна битка – гостите от Пловдив са с леко предимство с 2.60,  успехът за Етър е оценен с 2.90, а равенството – с 2.70.