google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" останаха на две точки от директна промоция

Отборът на Етър постигна победа с резултат 3:1 домакинството си на Добруджа в среща от последния кръг на Втора лига. “Виолетовите” обаче останаха на 4-ото място в крайното класиране и ще играят бараж за влизане в Първа лига. Те ще се изправят срещу завършилия на 13-ото място в елита – Ботев Враца или Царско село.

Воденият от Веселин Великов отбор демонстрира амбицията си за победа в днешната среща още от самото начало. В 5-ата минута бразилецът Уилсон зарадва феновете на стадион “Ивайло” с попадение за 1:0. 27-годишният футболист се разписа за трети път в последните четири срещи на “болярите”.

Младият талант на домакините Юлиан Райков удвои аванс на своя тим с попадение в 44-ата минута. Така Етър се прибра на почивка с комфортен аванс от две попадения.

Десет минути след подновяването на втората част панамският халф Мартин Моран вкара трето попадение за Етър и сложи точка на спора в срещата. Това бе и първият му гол с екипа на “виолетовите”.

В 84-ата минута Денислав Станчев вкара попадение за гостите, за да намали на 3:1. Добруджа върна още един гол в 89-ата минута, след като Ахмед Ахмедов бе точен от дузпа и оформи крайния резултат 3:2.

Така Етър завърши сезона с трета поредна победа, но това не бе достатъчно да се класират директно в Първа лига.