Етър се измъчи срещу Созопол, но е напред за Купата след дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Елитният тим продължава на 1/8-финалите в Купата на България

Тимът на Етър се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България, след като елиминира Созопол след изпълнение на дузпи. Двата отбора не успяха да си отбележат гол за 120 минути футбол, като при наказателните удари “болярите” бяха по-прецизни и спечелиха с 4:2.

През първата част на “Арена Созопол” имаше положения пред двете врати, но гол не падна. Нападателят Преслав Боруков пропусна добър шанс за попадение за елитния тим, докато за Созопол с попадението се размина Венцислав Гюзелев.

През второто полувреме на срещата играта бе равностойна, а в даден момент Созопол имаше леко предимство. Четвърт час преди края на срещата домакините имаха шанс да нанесат своя уар. Иван Колев пусна отличен пас към Кристиян Парашкевов, но той нацели напречната греда на вратата на Христо Иванов. В заключителните минути Алдаир Ферейра пропсна добра ситуация за “болярите” и мачът влезе в продължения.

В продълженията двата тима имаха желание да спечелят, но им липсваше точност в завършващата фаза и попадение така и не падна.

При дузпите точни за Созопол бяха Диян Молдованов и Кристиян Иванов, а пропуски направиха Сава Савов и Ариф Ферадов, като вратарят Христо Иванов спаси ударите им.

За Етър се разписаха Милчо Ангелов, Даниел Пехливанов, Свилен Щерев и стражът Христо Иванов, който вкара победната дузпа.