Етър се подсили с юноша на Спортинг Лисабон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Етър осъществи сериозен трансфер, след като привлече португалския халф Алдаир Ферейра. Той тренираше с “виолетовите” последните две седмици и взе участие в контролата с Янтра, като се отличи с асистенция за победния гол.

Ферейра бе одобрен от ръководството на Етър и днес подписа договор с клуба за две години, съобщават от клуба от Велико Търново. Очакваме съвсем скоро да видим португлецът и в двубой от efbet Лига.

Алдаир Ферейра е роден на 26 март 1998 година в Ангола, но от малък живее и играе в Португалия. Футболистът има и португалско гражданство. Ферейра е играл в юношеските формации до 13 и 15 г. на Спортинг Лисабон, след което преминава в академията на Жил Висенте. Професионалната си кариера стартира в Оливейрензе, след което играе и за Вилавердензе. През миналия сезон Ферейра бе титуляр в Кова Пиедаде, където записа 27 мача.

„Знам, че Етър е клуб с богата история и ще дам максимума от себе си да се представя по най-добрия начин. Роден съм в Ангола, но от малък живея в Португалия и ме взеха в Академията на Спортинг, където много ми помогнаха за израстването. Най-силните ми позиции са като външен халф и дясно крило, но мога да играя навсякъде, където ме постави треньорът“

„Наясно съм, че в момента Етър не се представя силно и още няма точки, но съм готов да дам всичко, за да помогна да преодолеем това. Всяко начало е трудно, когато играеш в страна, в която всичко е различно – от езика до храната. В клуба всички ме предразположиха – от президента до съотборниците ми, всеки е готов да ми помогне и се чувствам като у дома си. За това ще се отплатя на терена и съм на сто процента готов, когато ми се гласува доверие”, заяви Алдаир, след като подписа с “болярите”.