google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Етър изпрати отворено писмо до временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов и председателя на съдийската комисия Костадин Стоичков като основен мотив за изразената позиция от “болярите” са отсъжданията на съдиите в последния им двубой срещу ЦСКА миналата неделя, като срещата на стадион “Ивайло” завърши наравно 2:2.

Публикуваме позицията на “виолетовите”:

Уважаеми г-н Касабов,
Уважаеми г-н Стоичков,

Ръководството на “Етър ВТ” продължава кореспонденцията с БФС и Съдийската комисия, след като от предишното писмо до председателя на СК с изх. №55/16.09.2020 ефектът бе нулев. Както казва поговорката “Керванът си върви, кучетата си лаят”.

Нашият клуб е последователен в действията си спрямо ситуациите и грешките, които влияят на крайния резултат – ние сме задължени да реагираме и ще го правим винаги, когато ги има. От момента, в който си спечелихме право да участваме в ППЛ, нашият клуб е може би най-ощетяваният откъм съдийско естество. В някои случаи преглъщахме с надежда, че нещата ще се подобрят, в други случаи пускахме надлежно жалби (плащахме такси) и накрая прибегнахме към кореспонденция с Отворено писмо.

Ефект отново няма.

Но зрителите, феновете и обществеността, виждат, коментират и реагират на неправдите. Може би малко със закъснение, но е неизбежно. В тези времена на пандемия, финансова криза и капсулиране на обществото, футболът е един от малкото отдушници за хората. Не го забравяйте, защото тъй като в крайна сметка не е за съдиите, не е за БФС, а за хората, които го обичат и милеят за него.

На 4 октомври /неделя/ след последния съдийски сигнал на стадион “Ивайло” имаше много разочаровани хора, въпреки всички предпоставки за футболен празник. Бяха разочаровани от неправдата и от отношението към тях.

Ако не сте наясно, ще ви кажем колко трудно е да се намират спонсори, средства и мотивирани хора, които да повярват, че правенето на футбол е бизнес. Останаха само ентусиасти, на които също им идва в повече.

Ако си мислите, че може някой да се подиграва с “Етър” и град Велико Търново, ще сгрешите.

Ако са ни отписали и са ни сложили в графа “Изпаднал отбор”, също грешите.

Обръщаме се с молба към вас да вземете на сериозно и да бъде сведен до минимум факторът “футболно съдийство” при оформяне на крайния изход от срещите.

Ръководството на “Етър ВТ” разчита на принципност, коректност и професионализъм от вас, Съдийската комисия и от футболните съдии.