Ето ги и евентуалните съперници на Левски и ЦСКА в Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Станаха ясни съперниците на българските отбори, с който нашите представители ще спорят в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа за сезон 2020/21. В най-добрия случай, и трита ни представителя може да са поставени, но това зависи от край на още няколко европейски първенства.

Припомняме, че само за предстоящия сезон, квалификационните кръгове ще се играят в един мач, а домакин ще бъде първият изтеглен отбор.

Ако ЦСКА се класира за Лига Европа, “армейците” имат 97% шанс да попаднат сред поставените отбори. Това означава, че ще имат далеч по-лек съперник, но има шанс да се паднат и срещу силни румънски и полски отбори.

Ако Левски се класира за Лига Европа, “сините” ще имат на 50% шанс да са поставени, ако това се случи, те ще срещнат някои измежду отборите, които могат да се паднат и на ЦСКА.

Другите български представител (Локомотив Пловдив и Славия или някой от долната половина, чрез бараж) ще играе с коефициента на България, който е 3.475. Това означава, че има голяма вероятност той да бъдат непоставен и има шанс да се паднат с тимове от класата на Партизан (Белград) и Розенборг (Норвегия).

Коефициенти на българските отбори:

ЦСКА – 4.000

Левски – 3.500

Всички останали възможни представители (Локомотив Пловдив, Славия, Берое, Черно море, Ботев Пловдив, Арда, Етър и Царско село)- 3.475

Потенциални съперници:

Ако българският отбор е поставен в първия кръг, той ще играе с някой измежду :

Непоставени: Хибърниънс (Малта), Левадия Талин (Естония), Железничар Сараево (Босна), ТреПене (Сан Марино), Петрокуб (Молдова), Сабуртало (Грузия), Юнион Титус (Люксебург), Диферданж (Люксембург), Кауно Жалгирис (Литва), РФС Рига (Латвия), Валмиерас (Латвия), Ренова (Македония), Силекс Кратово (Македония), Борац (Босна), Свантул (Молдова), Бохемианс (Ейре), Дери Сити (Ейре), Интер Турку (Финландия), Илвес Тампере (Финландия), Хонка (Финландия), Брейдаблик (Исландия), Бала Таун (Уелс), Динамо Батуми (Грузия), Локомотиви Тбилиси (Грузия), Сиренс (Малта), Викингур (Исландия).

Ако българският отбор е непоставен, той ще играе с някой от следните съперници:

Поставени: АПОЕЛ Никозия (Кипър), Партизан (Сърбия), Розенборг (Норвегия) Аполон Лимасол (Кипър), Фехервар (Унгария). Тук ще са още израелски, румънски и полски отбори.