google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес бе проведена работна среща на Експертната група, която работи за съставяне на планове за завършване на българските футболни първенства на професионално ниво. Срещата се проведе в Национална база ‘Бояна’, а в нея участваха представители на БФС, Професионална футболна лига, Аматьорската футболна лига и др.

Участвалите страни в срещата се обединиха около вариантите за довършване на първенствата в професионалния футбол по справедлив и пълноценен начин. Възможните варианти ще бъдат обсъдени и съобразени спрямо решението за отмяна или продължаване на извънредното положение в България.

Първенствата и турнирите в България ще започнат 3 седмици, след като Националният оперативен щаб даде разрешение за подновяване на тренировките на клубовете. От БФС и АФЛ ще предоставят допълнителна информация за състезанията в по-ниските нива на родния футбол.

Крайният срок за завършек на всички официални турнири в България ще бъде определен според препоръките на европейската футболна централа УЕФА.

Също така бе приета инициатива на Медицинската комисия към БФС, според която вички футболисти и длъжностни лица в клубовете трябва да преминат PCR-тест три дни преди старта на тренировъчния процес. Всички проведени изследвания ше са изцяло на сметката на Българския футболен съюз.

Футболната централа е възложила задача на Медицинската комисия да избере клиника, в която да бъдат проведени споменатите изследвания.