Ето какво е решението за българския футбол

Ето какво е решението за българския футбол 1
0 0

Днес бе проведена работна среща на Експертната група, която работи за съставяне на планове за завършване на българските футболни първенства на професионално ниво. Срещата се проведе в Национална база ‘Бояна’, а в нея участваха представители на БФС, Професионална футболна лига, Аматьорската футболна лига и др.

Участвалите страни в срещата се обединиха около вариантите за довършване на първенствата в професионалния футбол по справедлив и пълноценен начин. Възможните варианти ще бъдат обсъдени и съобразени спрямо решението за отмяна или продължаване на извънредното положение в България.

Първенствата и турнирите в България ще започнат 3 седмици, след като Националният оперативен щаб даде разрешение за подновяване на тренировките на клубовете. От БФС и АФЛ ще предоставят допълнителна информация за състезанията в по-ниските нива на родния футбол.

Крайният срок за завършек на всички официални турнири в България ще бъде определен според препоръките на европейската футболна централа УЕФА.

Също така бе приета инициатива на Медицинската комисия към БФС, според която вички футболисти и длъжностни лица в клубовете трябва да преминат PCR-тест три дни преди старта на тренировъчния процес. Всички проведени изследвания ше са изцяло на сметката на Българския футболен съюз.

Футболната централа е възложила задача на Медицинската комисия да избере клиника, в която да бъдат проведени споменатите изследвания.