google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бранителят на шампиона Лудогорец – Антон Недялков, е най-скъпият футболист в българското първенство efbet Лига. Тази информация идва от авторитетния сайт за трансфери – transfermarkt, в който цените на играчите са най-достоверни.

Недялков е оценен на 3.5 млн. евро, като със същата цена е и друг футболист на Лудогорец – Сисиньо. От авторитетния немски сайт обаче определят Недялков за номер 1 поради причината, че той е повишил цената си. Доста интересен факт е, че най-скъпите футболисти в българската лига са защитници, което не може да бъде срещнато в друго европейско първенство.

След Недялков и Сисиньо се нареждат други футболисти на Лудогорец – Клаудиу Кешеру и Анисе, като и двамата струват по 3.3 млн. евро. Халфът от Мадагаскар вдига цената си, като преди това бе със сума от 2.8 млн. евро.

Пети в класацията за най-скъп футболист в efbet Лига e полузащитникът на ЦСКА-София Тиаго Родригес, който е оценен на 3 млн. евро, заедно с Джоди Лукоки от Лудоогрец. Следващите в списъка са останалите чужденци от Лудогорец и нападателят на ЦСКА Али Соу.

Що се отнася до друг български играч в тази класация, то ще видим на 14-ото място Тодор Неделев, който е оценен на 2.2 млн. евро.

Най-скъпият футболист на столичния гранд Левски пък е защитникът Холмар Ейлофсон, който е 18-ти и струва 2 млн. евро.