Ето вероятните съперници на Лудогорец или ЦСКА на старта на ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Коварни съперници дебнат шампиона на България в първия предварителен кръг

Българското първенство efbet Лига е в заключителната си фаза, като отборите на Лудогорец и ЦСКА спорят за шампионската титла. Първенец на нашата страна ще се включи в първия предварителен кръг на Шампионска лига, където ще е поставен заради високия си коефициент.

Вече са известни почти всички евентуални съперници за Лудогорец или ЦСКА на старта в ШЛ. 16 тима ще намерят място в урната на непоставените попадат, като един от тях ще бъде опонент на българския шампион.

Сред непоставените отбори има и тежки опоненти – шампионите на Швеция и Полша, като е вероятно първенецът на Румъния също да бъде там (при условие, че лидерът Фарул запази първото си място) и на Кипър (ако временният водач Арис се пребори за титлата с Аполон).

Всички потенциални противници на Лудогорец или ЦСКА за първия квалификационен кръг на ШЛ:

Клаксвик (Фарьорски острови), Динамо Тбилиси (Грузия), Раков (Полша), Хекен (Швеция), Валмиерас (Латвия), Ларн (Северна Ирландия), Хамрун (Малта), Суифт (Лихтенщайн), Струга (Северна Македония);

Победителят от предквалификационния кръг, в който ще участват тимовете на: Будочност или Сутиеска (един от двата отбора ще е шампион на Черна гора), Брейдъблик (Исландия), Тре Пене (Сан Марино), Атлетик Ескалдес (Андора).

Шампионите на Косово, Армения и Албания, като битка водят съответно Балкани и Дрита; Урарту, Пюник и Арарат; Тирана или Партизани;

Три от следните 6 отбора (според развитието на първенствата в Молдова, Кипър и Румъния):

Петрокуб (Молдова), Арис (Кипър), Фарул (Румъния), Олимпия Любляна (Словения), Зрински (Босна) Линкълн (Гибралтар).