Eurosport: Меси ще премине в Сити след оставането на Гуардиола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лионел Меси и Пеп Гуардиола е много вероятно да се съберат заедно в Сити

Отборът на Манчестър Сити e крачка по-близо до привличането на голямата звезда на Барселона Лионел Меси през лятото на 2021 г. “Гражданите” вярват, че новината за новия двугодишен договор на мениджъра Пеп Гуардиола ще повиши вероятността Меси да премине на “Етиха”, твърди „Eurosport Spain“.

Ман Сити беше фаворит да се подсили с аржентинската звезда през изминалото лято, след като Меси изрази желание да напусне Барселона след проблемите в клуба и голямото разочарование от загубата срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Футболистът обяви пред обществеността, че не е доволен от работата на вече бившия президент на „каталунците“ Хосеп Мария Бартомеу. Все пак Меси остана в Барса, като нямаше клуб, способен да плати клаузата му за откупуване, която е на стойност 700 милиона евро.

Важните фигури в Манчестър Сити – Феран Сориано и Чики Бегиристайн, които са имали период и в Барса, сега изготвят оферта, с която смятат, че ще изкушат Меси да подсили английския клуб и да опита от вкуса на Висшата лига.

„Гражданите“ удължиха договора на Пеп Гуардиола и в клуба смятат, че бившият треньор на Барселона ще успее да убеди Меси да заиграе на стадион ‘Етихад’. Твърди се, че друг фактор за трансфер на Меси в клуба може да бъде и оставането на Серхио Агуеро, който е много близък приятел на звездата на “каталунците”.