Евертън надви Фулъм в драматичен мач на “Крейвън Котидж”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Карамелите" се върнаха на победния път след четири мача без успех

Евертън сложи край на лошата си серия с победа с 3:2 над Фулъм на “Крейвън Котидж” в мач от 9-ия кръг на английската Висша лига. Страхотно представяне за “карамелите” направи нападателят Доминик Калвърт-Люин, който отбеляза две попадения. Точен за мърсисайдци бе също Абдулай Дукуре, а попаденията за лондончани реализираха Рийд и Лофтъс-Чийк.

Наставникът на гостите Карло Анчелоти заложи на Ричарлисън, Хамес Родргиес и Доминик Калвърт-Люин в предни позиции. В халфовата линия действаха Алекс Иоуби, Алан и Дукуре, а в защита пред вратаря Пикфорд стартираха Дин, Кийн, Мина и Гоудфри.

Фулъм стартира мача в схема 4-2-3-1 като на върха на атаката действаше Боби Рийд, а зад него стартираха Кавалейро, Кеърни и Луукман.

Двубоят започна по страхотен начин за “карамелите”, които откриха резултата още в 1-вата минута с гол на Калвърт-Люин, който бе точен след подаване на Ричарлисън – 0:1.

Фулъм изравни резултата в 15-ата минута след добра атака, която бе завършена от Боби Рийд. С головото подаване се отчете Том Кеърни – 1:1.

Евертън доминираше в следващите минути и в 29-ата отново поведе. Люка Дин комбинира с Калвърт-Люин, който не остави шансове на Ареола за 1:2.

Шест минути по-късно Евертън предреши крайния изход на мача с трети гол, който бе реализиран от Абдулай Дукуре.

Второто полувреме на срещата обаче бе много оспорвано и Фулъм се върна в мача. В 68-ата минута Иван Кавалейро пропусна дузпа, но две минути след това Рубен Лофтъс-Чийк вкара за 2:3.

“Котиджърс” опитаха финален натиск и търсиха изравнително попадение, но Евертън успя да запази аванса си и спечели важни три точки.

След тази си победа, тимът на Карло Анчелоти събра 16 пункта в актива си и заема 6-ата позиция в таблицата. Отгборът на Фулъм пък остана на 17-ото място с актив от 4 точки.