Евертън привлече Ашли Йънг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Радвам се, че съм играч на Евертън и че се присъединих към този огромен клуб. Нямам търпение сезонът да започне и да изляза на “Гудисън Парк” ще бъде невероятно чувство, както и да чуя страстните фенове зад себе си”, сподели опитният футболист.

Евертън официално обяви, че привлича Ашли Йънг. 38-годишният ветеран акостира край река Мърси като свободен агент от Астън Вила и сложи подписа си под контракт с Евертън за един сезон.

През своята футболна кариера той е защитавал цветовете на Уотфорд, Манчестър Юнайтед и Интер, с който спечели Скудетото през 2021-ва година. Със спечелената титла в Италия той стана едва третият футболист от “Албиона” ставал шампион на Италия, след Джими Грийвс (Милан) и Джери Хитчънс (също с Интер).

От “карамелите” уточняват още, че Йънг има 422 мача в Премиър лийг и е на 15-0о място в състезанието за всички времена с 71 асистенции.

“Радвам се, че съм играч на Евертън и че се присъединих към този огромен клуб. Нямам търпение сезонът да започне и да изляза на “Гудисън Парк” ще бъде невероятно чувство, както и да чуя страстните фенове зад себе си”, сподели Йънг.

През изминалата кампания той взе участие в 32 срещи за Астън Вила и реализира едно попадение. Ашли Йънг е и първо ново попълнение на “карамелите” през лятото.